nedelja, 14. december 2014

Utrinki z barja

OPIS:

Končno se je naredilo nekaj vremena in seveda, je bilo potrebno izkoristiti za izlet v naravo.
Tokrat sva s prijateljem obiskala Ljubljansko barje, ki ga žal premalokrat obiščeva.

V zgodnem jutru in pri ISO 8000 se začne dan.
Že pri samem prihodu na lokacijo sva opazilo zgolj bežno, da je odletela neka velika ujeda z lokacije. Kasneje sva opazila, da je šlo za sovo, ki se je potem vrnila na svojo lokacijo. Tako se je ubistvu dan začel z opazovanjem sove.
Ob daljšem opazovanju sva prišla do spoznanja, da gre za Kozačo. Lep čas sva čakala in že upala na kakšen prelet za malo bolj akcijske posnetke.

Na žalost je ostalo le pri opazovanju na približno                                                                                    100m. Fotografija je posneta pri iso 6400 in gre                                   za izreden crop. 



 Po čakanju v zasedi se je pa tudi prikazala manjša                                                                                    skupina srn, ki jih je bilo zanimivo opazovati pa                                  čeprav kratek čas.



















 Kot največja zanimivost dneva pa je bil Mali Detelj, ki ga še nisem uspel v živo od tako blizu opazovati. V resnici gre res za malega ptiča in sicer če ocenim na oko v velikosti kosa.
Preletaval je z veje na vejo in tolkel ob konice majhnih vejic. Sprva niti nisem bil prepričan, da gre za detelja.







Ko sva se pa vračala proti avtomobilu sva pa imela priložnost, kar z makadamske ceste fotografirati še kanjo, ki se je na koncu ustavila za en hiter portret na daljavo.



Dan je bil, kar zanimiv in vsekakor se bo potrebno kmalu vrniti in še bolj raziskati in opazovati naravo kaj vse bo še ponudila. 






 OPREMA: Canon 7D mark II , Canon 1D mark IV , Sigma 300-800mm f5.6 APO EX DG HSM+ maskirni pripomočki





3 komentarji: